RED Velvet

Кадифе! Това е думата, която може би най-точно описва новите червени вина на Винарна Орбелия. Меки като кадифе. Плътни, хармонични и интригуващи.

Няма нищо по-хубаво от НОВИ червени вина, които идват на прага на есенно-зимния сезон. Вината, които избираме да ни топлят и поддържат домашния уют през задаващите се студени и мрачни месеци.

Затова, без да губим време, Ви представяме нашите ТОП вина, на които ще заложим този сезон.

  1. Via Aristotelis Cabernet Sauvignon 2019  

Via Aristotelis Cabernet Sauvignon

Първото вино е от Каберне Совиньон – сортът, известен с най-голямо съдържание на ресвератрол – естественият антиоксидант във виното.

Via Aristotelis Cabernet Sauvignon 2019 е изключително балансирано и комплексно вино с наситен и много красив рубинен цвят.  Съзрявало е 12 месеца в 225 и 300 л. френски бъчви – 30% нови и 70% второ и трето зареждане. Има изявен плодов аромат, доминиран от черни горски плодове, основно къпина и касис, преплетени с нежни, зрели барикови нотки. Вкусът е с много добра структура, изключително плътно, обемно и хармонично тяло, с траен апетитен финал. Перфектно е за червени меса, барбекю, пица, паста, твърди сирена.

Разкошно вино, което ще развива потенциала си!

2. Via Aristotelis Cuvée 2019 

Via Aristotelis Cuvee

Типичен бордо бленд, направен от 55% Каберне Совиньон, 26% Каберне Фран и 19% Мерло. Един универсален купаж, който няма да остане неоценен от ценителите на доброто вино.

Отделните сортове от бленда са винифицирани по отделно и са отлежавали самостоятелно в бъчви в период от една година. След това са купажирани на етап готови вина. Използвахме френски бъчви – 65% нови и 35 % второ зареждане.

Виното е само няколко пъти откалено (отделено от утайката), няма допълнителни обработки и филтрация.

Via Aristotelis Cuvée 2019 впечатлява с рубинен цвят и с аромат с деликатна барикова зрялост, с нотки на къпина, синя слива, мока и шоколад. Вкусът показва сочна дължина, зряла мекота, свежа хармония и пикантен финал с много приятен послевкус. Виното много добре се комбинира с патешко, пуешко, червени меса, барбекю, сухи мезета и твърди сирена.

Може да го консумирате сега, но с времето ще развива потенциала си и ще става още по-добро!

3. Orbelia Melnik 55 2020

Orbelia Melnik 55

Новата реколта на едно от Вашите най-любими вина много скоро ще бъде на пазара.

Отново заложихме 100% на местния сорт Мелник 55, който ще Ви покажем без отлежаване в бъчви, без допълнителни обработки и филтрация. В неговия чист, натурален вид, за да можете да му се насладите напълно.

Виното е много пивко и хармонично. Съчетава се чудесно с агнешко месо, дивеч, свинско месо, вегетариански ястия, паста, пица, сирена. Идеално е за консумация и самостоятелно, без храна.

Факт е, че чаша червено вино прави деня по-приятен и ястието по-вкусно. Идва сезонът на топлите домашни вечери, които да споделим с любимо вино и вкусна храна.

С настъпването на Коледните и Новогодишнии празници идва и времето да покажем уважение, признателност и благодарност към нашите колеги, партньори, клиенти. А какъв по-елегантен начин да направим това, освен с бутилка хубаво вино.

Тук можете да разгледате всички наши предложения: Винарна Орбелия – ВИНА 

Разбира се винаги можете да се свържете с нас за повече информация или консултация при избора на вино. Предлагаме и специални корпоративни пакети, за повече информация, можете да ни пишете на този e-mail: wine@orbeliawinery.bg

Желаем Ви топъл, уютен и спокоен сезон!

С уважение,

Екипът на Винарна Орбелия 

0

This site is registered on wpml.org as a development site.