DiVino Taste 2019

Споделяме с Вас малко от емоцията по време на тазгодишното участие на Винарна Орбелия най-големия форум за българско вино – DiVino Taste 2019. 

Много любители на хубавото българско вино, страхотен заряд и настроение и прекрасни думи за нашите вина – така можем да опишем накратко шестото ни поред участие на изложението.

Това е един доста интензивен форум, който дава възможност да се срещнем както със стари почитатели на нашите вина, така и да намерим нови такива. Ценното е, че е посещаван от истински ценители на българското вино, които, в повечето случай, знаят какво търсят, имат изградена представа за вината, които се предлагат и са доста ориентирани в света на виното. Обратната връзка с тях наистина е много важна и ние държим изключително много на нея, за да можем да се развиваме и да надграждаме.

Радва ни това, че всички вина, които показахме, се приеха изключително добре, но имаше и такива, които се откроиха като абсолютни фаворити!!!

От белите – Орбелия Сандански мискет 2018 и Виа Аристотелис Шардоне 2017. 

Свежестта и сочността на Санданския мискет допадат на все повече хора, които определят нашия мсикет като “по-различен”. Ние смятаме, че това ще бъде сорт, който в бъдеще ще набира още по-голяма популярност и ще бъде все по-предпочитан.

Елегантността и деликатната барикова зрялост на Шардонето Виа Аристотелис не останаха незабелязани от тези, които го опитаха. Виното може да се консумира еднакво добре както през топлите дни, така и през зимните месеци с по-леки ястия, например с пиле или риба. Една истинска наслада за небцето! 

А от червените – Орбелия Мелник 55 2018 и Виа Аристотелис Каберне Фран 2017! 

Мелник 55  е един от  абсолютните фаворити на почитателите на вината на Орбелия. Това е едно свежо, елегантно вино, без дъб, което максимално показва сортовите характеристики на Ранната Мелнишка лоза. Вино, което направо влиза в графата Must drink! 🙂

Е, емблематичната реколта 2013 на Виа Аристотелис Каберне Фран вече си има достоен заместник и това е Реколта 2017. Много сортово вино, с деликатна барикова зрялост и голям потенциал за отлежаване. Търсете го в добрите търговски обекти!

А ние може да си пожелаем да има повече такива форуми, които да дават възможност на производителите да се срещат с истинските любители на хубавите вина, които достойно да оценяват труда им.

До нови срещи!

Екипът на Винарна Орбелия

0

This site is registered on wpml.org as a development site.