Di Vino Taste 2019

Споделяме с Вас малко от емоцията по време на тазгодишното ни участие на най-големия форум за българско вино – DiVino Taste 2019.

Много любители на хубавото българско вино, старохтен заряд и настоение и прекрасни думи за нашите вина – така можем да опишем накратко шестото ни поред участие на изложението.

 

Това е един доста интензивен форум, който дава възможност да се срещнем както със стари почитатели на нашите вина, така и да намерим нови такива. Ценното е, че е посещаван от истински ценители на българското вино, които, в повечето случай, знаят какво търсят, имат изградена представа за вината, които се предлагат и са доста ориентирани в света на виното. Обратната връзка с тях наистина е много важна и ние държим изключително много на нея, за да можем да се развиваме и да надграждаме.

Радва ни това, че всички вина, които показахме, се приеха изключително добре, но имаше такива, които се откроиха като абсолютни фаворити.

От белите – Орбелия Сандански мискет 2018 и Виа Аристотелис Шардоне 2017.

Свежестта и сочността на Санданския мискет допадат на все повече хора, които определят нашия мсикет като “по-различен”. Ние смятаме, че това ще бъде сорт, който в бъдеще ще набира още по-голяма популярност и ще бъде все по-предпочитан.

Елегантността и деликатната барикова зрялост на Шардонето Виа Аристотелис не останаха незабелязани от тези, които го опитаха. Това е едно вино, което може да се консумира еднакво добре както през топлите летни дни, така и през зимните месеци с по-леки ястия, например пиле или риба. Една истинска наслада за небцето!

А от червените – Орбелия Мелник 55 2018 и Виа Аристотелис Каберне Фран 2017!

 

 

 

 

 

 

 

 

0

This site is registered on wpml.org as a development site.