DiVino.Taste 2016

Едва ли има български винопроизводител, който да не очаква с нетърпение най-големия винен форум у нас. Мащабен за нашите ширини, добре организиран, с възможност да се видят и пробват много български вина и с все по-нарастваща аудитория – това е DiVino. Taste.

Като сравнително млада винарна, участието ни в това изложение е възможност да покажем вината ни и да се срещнем с почитателите на българското вино (които по наши наблюдения стават все повече с всяка изминала година :). Да осъществим професионални контакти и да се забавляваме. Защото виното е удоволствие и ние искаме да предадем това удоволствие и на Вас.

Наистина имаше страшно много хора и през трите изложбени дни и само, който не е бил на форума не може да си представи как зала 3 на НДК буквално се „пръска по шевовете“ от желаещи да пробавт, да похвалят и да си купят бутилка /а не рядко и кашон/ българско вино.

Най-щастливи сме от факта, че хората, които посетиха щанда ни, бяха изключително впечатлени от вината ни. Тези, които все още не знаеха къде точно е разположена Винарната ни, ентусиазирани взеха наши координати с желанието да ни посетят на място.

Истински любопитни бяха към местните сортове, които произвеждаме, и за пореден път се убедихме колко харесвани са типичните български блендове.

Купажът Мелник 59 – Широка Мелнишка, Мелник 55 и Мерло 

И чистосортовото розе от Широка Мелнишка от наши собствени масиви

Като всеобщи фаворити се очертаха две барикови вина от серията Виа Аристотелис.

Виа Аристотелис Шардоне Барик 2015, отлежавало 6 месеца във френски дъбови бъчви и 3 месеца в бутилка. Класическо шардоне в бъчва, при което сме се опитали да запазим баланса между дъба и плодовитостта на виното. Предстои да го пуснем в търговската мрежа, за сега само с поръчка на shop.orbeliawinery.bg.

И Виа Аристотелис Мерло 2014, 12 месеца отлежавало във френски дъбови бъчви и 6 месеца в бутилка. Нефилтрирано вино с мощно плътно тяло, с меки кадифени танини и дълъг финал. Очаквайте го скоро в магазините, сега също с поръчка на shop.orbeliawinery.bg.

За нас остава да продължаваме да имаме същия хъс и мотивация за работа, да правим все по-добри вина и да популяризираме българското вино сред все по-широка аудитория. А за Вас – да се наслаждавате на хубавото българско вино и да не спирате да „експериментирате“ – със сортове, региони, брандове – защото не се знае от къде ще „изскочи“ Вашето вино, на което да посветите цялата си винена любов.

Екипът на Винарна Орбелия

0

This site is registered on wpml.org as a development site.