С аромат на пролет и българско вино

Макар и с не съвсем пролетни температури, но с изобилие от прекрасно българско вино и много настроение премина Пролетният базар на Виното този уикенд, на който Винарна Орбелия взе участие. Изложението се организарше от Enjoywine в залите на р-т България в София.

Като за начало на новия летен сезон, на базара акцентирахме върху новите ни реколти бели вина и розета. Orbelia Sandanski Misket и Orbelia White Cuvee, купаж от Мускат Пти Грен и Шардоне, се радваха на голям интерес. Особено Санданският мискет – някои от посетителите с удоволствие го опитваха за първи път, а други идваха специално и питаха за новата реколта от виното. Това за пореден път ни показа, че посоката, в която сме избрали да работим – с акцент върху местните сортове, е правилна.

Изключително много се харесаха и двете ни розета – Orbelia Rose от местни сортове Широка мелнишка и Мелник 55 и розето, което миналата година направи истински бум – Via Aristotelis Rose бленд от Мерло и Каберне Совиньон. И двете носят духа на лятото и безгрижните дни, с плодови аромати и подчертана свежест.

За първи път показахме пред публика и Via Aristotelis Cuvee 2014 – един невероятен купаж от Сира, Мерло и Каберне Фран. Щастливи сме, че той веднага грабна вниманието на винените ценители и сме сигурни, че неговият потенциал тепърва ще се разгръща. Виното е с приятни, меки танини, с добра барикова зрялост, с акценти на пикантни подправки, сладък тютюн и тъмен шоколад. Отлежавало е 14 месеца във френски и американски дъб и 5 месеца в бутилка.

Този уикенд бе наистина наситен на винени събитя – във Варна пък се проведе Фестивалът „Вино и храна“, на който също традиционно участваме.

Защото ние от Винарна Орбелия, подкрепяме форумите, на които се показва и популяризира хубавото българското вино. Като винарна, която съхранява българските традиции и акентира на традиционните местни винени сортове, за нас е чест да участваме в подобни изложения.

Ще се радваме да има повече такива прояви и повече винени ценители, които с удоволствие да консумират българско вино.

Екипът на Винарна Орбелия

0

This site is registered on wpml.org as a development site.