RED Velvet

Кадифе! Това е думата, която може би най-точно описва новите червени вина на Винарна Орбелия. Меки като кадифе. Плътни, хармонични и интригуващи.

Няма нищо по-хубаво от НОВИ червени вина, които идват на прага на есенно-зимния сезон. Вината, които избираме да ни топлят и поддържат домашния уют през задаващите се студени и мрачни месеци.

Затова, без да губим време, Ви представяме нашите ТОП вина, на които ще заложим този сезон.

  1. Via Aristotelis Cabernet Sauvignon 2019  
Via Aristotelis Cabernet Sauvignon

Via Aristotelis Cabernet Sauvignon

Първото вино е от Каберне Совиньон – сортът, известен с най-голямо съдържание на ресвератрол – естественият антиоксидант във виното.

Via Aristotelis Cabernet Sauvignon 2019 е изключително балансирано и комплексно вино с наситен и много красив рубинен цвят. Съзрявало е 12 месеца в 225 и 300 л. френски бъчви – 30% нови и 70% второ и трето зареждане. Има изявен плодов аромат, доминиран от черни горски плодове, основно къпина и касис, преплетени с нежни, зрели барикови нотки. Вкусът е с много добра структура, изключително плътно, обемно и хармонично тяло, с траен апетитен финал. Перфектно е за червени меса, барбекю, пица, паста, твърди сирена.

Разкошно вино, което ще развива потенциала си!

2. Via Aristotelis Cuvée 2019 

Via Aristotelis Cuvee

Via Aristotelis Cuvee

Типичен бордо бленд, направен от 55% Каберне Совиньон, 26% Каберне Фран и 19% Мерло. Един универсален купаж, който няма да остане неоценен от ценителите на доброто вино.

Отделните сортове от бленда са винифицирани по отделно и са отлежавали самостоятелно в бъчви в период от една година. След това са купажирани на етап готови вина. Използвахме френски бъчви – 65% нови и 35 % второ зареждане.

Виното е само няколко пъти откалено (отделено от утайката), няма допълнителни обработки и филтрация.

Via Aristotelis Cuvée 2019 впечатлява с рубинен цвят и с аромат с деликатна барикова зрялост, с нотки на къпина, синя слива, мока и шоколад. Вкусът показва сочна дължина, зряла мекота, свежа хармония и пикантен финал с много приятен послевкус. Виното много добре се комбинира с патешко, пуешко, червени меса, барбекю, сухи мезета и твърди сирена.

Може да го консумирате сега, но с времето ще развива потенциала си и ще става още по-добро!

3. Orbelia Melnik 55 2020

Orbelia Melnik 55

Orbelia Melnik 55

Новата реколта на едно от Вашите най-любими вина много скоро ще бъде на пазара.

Отново заложихме 100% на местния сорт Мелник 55, който ще Ви покажем без отлежаване в бъчви, без допълнителни обработки и филтрация. В неговия чист, натурален вид, за да можете да му се насладите напълно.

Виното е много пивко и хармонично. Съчетава се чудесно с агнешко месо, дивеч, свинско месо, вегетариански ястия, паста, пица, сирена. Идеално е за консумация и самостоятелно, без храна.

Факт е, че чаша червено вино прави деня по-приятен и ястието по-вкусно. Идва сезонът на топлите домашни вечери, които да споделим с любимо вино и вкусна храна.

С настъпването на Коледните и Новогодишнии празници идва и времето да покажем уважение, признателност и благодарност към нашите колеги, партньори, клиенти. А какъв по-елегантен начин да направим това, освен с бутилка хубаво вино.

Тук можете да разгледате всички наши предложения: Винарна Орбелия – ВИНА 

Разбира се винаги можете да се свържете с нас за повече информация или консултация при избора на вино. Предлагаме и специални корпоративни пакети, за повече информация, можете да ни пишете на този e-mail: wine@orbeliawinery.bg

Желаем Ви топъл, уютен и спокоен сезон!

С уважение,

Екипът на Винарна Орбелия 

0

This site is registered on wpml.org as a development site.