Di.Vino Taste 2017

Предаваме Ви част от нашата емоция по време на Di.Vino Taste 2017! Въпреки че трудно може да я усетите напълно, ако не сте присъствали на събитието. Наистина форумът се превърна в един голям празник, на който си дадоха среща българското вино, винари и винолюбители.

За Винарна Орбелия това това беше четвърто поредно учстие и можем смело да твърдим, че беше сред най-успешните досега. Посетителите на нашия щанд бяха искрено впечатлени от качеството на вината ни, от тяхната визия и от решението ни да акцентираме и да популяризираме българските местни сортове.

Като тотален любимец се очерта виното от местния сорт Ранна Мелнишка лоза – Орбелия Мелник 55 2016Тези, които не бяха опитвали вино от този сорт, бяха впечатлени от плодовитостта и свежестта на виното. А почитателите на Мелника, без да крият, признаха, че това е най-добрият Мелник 55, който са пили. Факт е, че бутилките от него свършиха още преди края на изложението.

Другото ухажвано вино на щанда ни беше Мелнишки Бленд 2016 – купаж от Широка Мелнишка (74%), Мелник 55 (21%) и Мерло (5%).  Отново вино, вдъхновено от любовта ни към местните сортове и традициите. Вино, в което показвахме плодовитостта и различността, които носи Широката Мелнишка лоза, въпреки нейния труден характер и опърничавост 🙂

Естествено, Орбелия Сандански МискетРозето Виа АристотелисМерло Виа Аристотелис и Орбелия Кюве са стари любимци на почитателите на нашите вина и със сериозна заявка за предпочитани български вина на тези, които ги опитваха за първи път.

Интересно за почитателите на барикови бели вина беше новото ни Шардоне Виа Аристотелис 2016Шардоне по метода Sur lie, 10 месеца отлежавало върху финните утайки във френски и американски дъб, с частична малолактична ферментация в бъчвите. Но него отделно ще го представим подробно.

И накрая, като теглим чертата, може смело да заявим, че сме удовлетворени от представянето ни. Радва ни, че расте интересът към българските вина и особено към местните сортове. Експериментирайте с българското вино, опитвайте различни сортове, опитвайте различни вина, правени с различна технология – това не само ще Ви обогати, но и ще стимулирате българските производители да се развиват и да вървят смело напред.

P.S. Още снимки и информация можете да видите на нашата Фейсбук страница: Orbelia Winery/Винарна Орбелия

и в Инстаграм @orbeliawinery

Екипът на Винарна Орбелия 

0

This site is registered on wpml.org as a development site.