Успешно представяне на Decanter и още

Щастливи сме да съобщим, че Винарна Орбелия беше отличена с два медала от две изпратени проби на най-престижния Международен винен конкурс – Decanter! #DWWA #DWWA2020.

Сребро за Orbelia Melnik 55 2018 и Via Aristotelis Merlot 2017.

Orbelia Melnik 55 2018 е една елегантна плодова експлозия на местния сорт Ранна мелнишка лоза, която по впечатляващ начин показва характеристиките на сорта. Виното е без отлежаване в дъбови бъчви, за да може да изпъкне неговия сортов потенциал. Изключително сме горди, че именно вино от типичен български сорт беше високо оценено от престижен винен конкурс като Decanter.

Есента му това на това вино 🙂

Реколта 2018 от виното е напълно изчерпана, в момента можете да се насладите на Реколта 2019, която е с нова визия и още по-завладяващ вкус! Отново е без отлежаване в дъбови бъчви, със завладяващ аромат на зрели тъмни плодове, с изявена плодова сладост и елегантен запомнящ се финал.

Новата визия на Orbelia Melnik 55 2019

Другото вино на Орбелия, което блесна със Сребърен медал от Decanter 2020, е Via Aristotelis Merlot 2017. Това е едно забележително Мерло, отлежало 14 м. във френски дъбови бъчви, с голям потенциал за отлежаване, но напълно готово да му насладите и сега!

Да се откроиш с Мерло на Международен винен конкурс, където конкуренцията е много сериозна, не е лесно, затова сме изключително щастливи от този наш успех! А и миналата година Реколта 2017 също беше наградена със Сребърен медал на Decanter, така че сме изключителни горди, че затвърждаваме успеха си със серията Via Aristotelis Merlot.

Повече за наградените ни вина от миналогодишния Decanter, вижте тук: https://bit.ly/3d0LOSy

Via Aristotelis Merlot

Via Aristotelis Merlot 2017

Via Aristotelis Merlot 2016

С два медала бяха наградени вината на Орбелия и от проведения в Сърбия конкурс за най-добри вина на Балканите – The Balkans International Wine Competitions and Festival.

Златен медал за Orbelia Estate Reserve Melnik 2016 – от 100% Широка Мелнишка лоза, отлежало 27 месеца в български дъбови бъчви. Вино, което предстои тази есен да пуснем на пазара.

И Сребърен медал за Via Aristotelis White Blend 2019, бял бленд от Шардоне, Сандански мискет и Тамянка.

Тези постижения са резултат от много продължителен труд, постоянство и професионализъм на целия ни екип. Затова искаме да благодарим на всички, които работят за това брандът Орбелия да се развива и да върви уверено напред! Заедно можем още!

Екипът на Винарна Орбелия

0

This site is registered on wpml.org as a development site.