Новият винен любимец

Новият винен любимец – Pet Nat Sandanski Misket 2020

Нов винен любимец – интригуващ, провокативен, свеж и различен. Това е нашият Pet Nat Sandanski Misket 2020 за Вашите слънчеви и безгрижни моменти. Отворете бутилката и се наслаждавайте – в парка, с приятели, с повод или без.

След изключително успешния опит, който имахме миналата година с първия ни Pet Nat, но за съжаление в твърдо ограничен брой бутилки (едва 70) – тази година решихме да надградим и да Ви изненадаме не само с малко повече бутилки (500!), но и със свеж и провокативен етикет, който определено подхожда на такъв тип вино.

Представяме Ви новия винен любимец ( Pet ???? ):

  • 100% Сандански мискет
  • Естествено пенливо вино 
  • Напълно натурално – без добавени сулфити и захари

Вино за слънчево настроение и свежи балончета!

А какво всъщност е Pet Nat?

Pet Nat e съкращение на думата Pèttilant Naturel, което в превод означава естествено пенливо вино, направено по древния метод – Methode Ancestrale.

Гроздето се бере по-рано, при по-ниски захари, за да има естествено по-нисък алкохол. Сокът ферментира в иноксов съд и се бутилира преди завършване на алкохолната ферментация, където естествено се образуват балончетата. Без да му се добавят захар и дрожди, както би било при класическата технология. Отлежава 6 месеца в бутилката, където въглеродът преминава в по-трайна форма, а балончетата стават по-фини, благодарение на фината утайка. 6 месеца след това се дегоржира  (премахва се утайката), долива се със същото вино и се затваря отново. Характерно за Pet Nat-ите е затварянето на бутилката с капачка за бира.

Pet-Nat Sandanski Misket 2020 притежава златист цвят с нежни зеленикави нюанси и нежна перлена верижка. В ароматa ще откриете зелена ябълка, зряла жълта круша и типичната за сорта цитрусова свежест. Вкусът има сочна дължина и приятен апетитен финал.

Охладете го добре 4-5°С! Насладете му се самостоятелно или комбинирайте със свежи  салати, риба, морски дарове.

Повече за виното ????  https://bit.ly/3dTVb7h

Всеки кашон съдържа 6 бутилки в 6 различни цвята. Съберете колекцията и се насладете на преживяването!

За да научавате първи за новите ни вина и актуални предложения, последвайте ни в социалните мрежи  

❗️ Enjoy the bubbles! Drink responsibly!

Екипът на Винарна Орбелия 

0

This site is registered on wpml.org as a development site.