Как празнувахме Трифон Зарезан

И тази година зарязахме лозите за здраве и берект, както повелява традицията, с песни и танци и много вино, разбира се.

Събитието се проведе на 17 и 18 февруари в рамките на “Дни на Отворени врати в Мелнишко”, когато всички изби от района с радост посрещаха винени любители. Тази инициатива стана традиция за нашия регион и вече втора година се провежда повече от успешно.

Два дни подред Винарната беше отворена за всички, които искаха да видят къде правим нашето вино, да научат повече за него и за хората, които стоят зад Орбелия. Лично посрещахме гостите и ги разхождахме из избата.

Благодарим на фолклорната формация към Народно Читалище „Отец Паисий – 1919“ град Сандански, които пресъздадоха автентичния ритуал по зарязването на лозето и създадоха празнично настроение.

Фолклорната група от местните баби в с. Коларово също приповдигна настроението с песни и хора, а и се се бяха погрижили за трапезата с вкусни традиционни гозби.

Повече снимки от събитието можете да видите в нашата Фйсбук Страница.

Очаквайте още такива събития от нас, обмисляме нещо подобно и за септевмри по време на гроздобера, ще Ви информираме, когато сме готови с идеята 🙂

А Вие не забравяйте да се включите в нашата Томбола, която организираме с наши партньорски магазини в страната. При покупка на бутилка вино можете да спечелите много награди, сред които Уикенд за двама в Хотел Динчова Къща с включена Дегустация във Винарна Орбелия.

0

This site is registered on wpml.org as a development site.