С любов към местните сортове – Орбелия Мелник 55 2016

Орбелия Мелник 55 е елегантна плодова експлозия на местния сорт Ранна мелнишка лоза. Вино, което характеризира нашия регион и носи дивата и ярка природа на този сорт.

Орбелия Мелник 55 2016 е чистосортово вино, от 100% Ранна Мелнишка лоза. Идеята на това вино е да покажем потенциала на този български сорт и да предложим едно плодово, свежо и хармонично вино за ежедневна консумация.

Гроздето е от с. Левуново, община Сандански, селектирано и специално брано за нашата изба.

Интересното при това вино е, че e винифицирано по две различни технологии. Алкохолната ферментация на половината от виното е протекла с диви дрожди, а другата половина с културни дрожди. Отлежавало е 10 месеца върху утайките в съда, след което е купажирано. Виното не е обработвано и стабилизирано, само грубо филтрирано преди бутилиране. Без контакт с дъб на нито един етап от производството.

Орбелия Мелник 55 има елегантен цвят с пурпурни оттенъци. Много приятна плодова атака и чистота в носа, с акценти на сочни червени плодове, доминирани от череша, малина и мъх. Вкусово е много сочно, обемно и с изключителна хармония, съчетала в себе си плодовостта и „дивата природа“ на сорта. Меките танини и добре овладяната свежест обуславят един приятен и запомнящ се финал.

Препоръчваме виното да се консумира леко охладено както самостоятелно, така и с храна. Съчетава се добре с месни салати, пица, паста, барбекю, бели и червени меса, сирена и колбаси.

Вече можете да го намерите в добрите винени магазини. А ако желаете да го дегустирате или да Ви разкажем повече за него – каним Ви да ни гостувате в нашата Винарна. ТУК можете да видите нашите Дегустационни пакети. Отворени сме всеки ден за посещения.

А тук можете да прочетете мненията на български винолюбители и блогъри за Орбелия Мелник 55:

Apollowine – от тук можете и да поръчате виното

Andrey Andreev Travel and Photography

Life Tasting Blog

Exporter.bg

VinoLoze

Winebg.info

Екипът на Винарна Орбелия 

0

This site is registered on wpml.org as a development site.