Първо международно изложение за Винарна Орбелия

Дебютът на вината на Винарна Орбелия на Международната сцена беше по време на 1st European Independent Winegrowers Trade Tasting в Лондон на 16 май 2018 година.

66 винопроизводители от България, Унгария, Франция, Италия, Люксембург и Черна гора посрещнаха винени търговци, журналисти, блогъри, сомелиери, заинтригувани от вината на независимите лозаро-винари.
От Българска страна събитието бе само за членове на БАНЛВ и се представиха 15 изложители, сред които и Винарна Орбелия.

Щастливи сме, че нашите вина се харесаха и на Международната публика, като най-голям интерес предизвикаха вината ни от местни сортове – Орбелия Мелнишки Бленд 2016, Мелник 55 2016, Сандански мискет и Орбелия Мелник Розе 2017.

Това ни дава увереност и мотивация, че посоката, която сме избрали – а именно да акцентираме върху традиционните български сортове, е правилна.

Особено впечатляваща за чужденците беше визията на етикетите ни на серията Орбелия, която пресъздава мотив от българска народна шевица.

Ще продължаваме да презентираме вината ни и на други международни изложения, защото смятаме, че повече хора трябва да имат възможност да се докоснат до българските вина, и по-конкретно до българските сортове. Има с какво да ги впечатлим!

Екипът на Винарна Орбелия

0

This site is registered on wpml.org as a development site.