Код ЧЕРВЕНО!

Официално обявяваме Код ЧЕРВЕНО!

Запознайте се с нашите нови ЧЕРВЕНИ вина!!!

Някой беше казал, че истината е в череното вино, но ние влагаме еднаква доза любов и професионализим, независимо дали правим бяло, червено или розе. Но с идването на по-студените дни някак глътката ни се отваря повече за нещо червено…

След изключителния успех на миналогодишния Мелник 55, който съвсем заслужено беше в класацията на DiVino Топ 50 за най-добри вина за 2017 година, продължаваме тенденцията да показваме този уникален български местен сорт – Ранна Мелнишка лоза в неговия натурален вид, без отлежаване в бъчва.

✔️ Без контакт с дъб.

✔️ Алкохолна ферментация с диви дрожди.

✔️ Отлежавало е върху финните утайки в иноксов съд.

Орбелия Мелник 55 2017 е една елегантна плодова експлозия на местния сорт Ранна мелнишка лоза, която задължително трябва да влезе във Вашия винен списък!

От серията VIA ARISTOTELIS тази година ще предложим две чистосортови вина.

Едното е Via Aristotelis Syrah 2016. Виното е отлежавало 14 месеца в нови френски и американски бъчви.

Гроздето е от малко лозе до с. Долно Спанчево, брано е на ръка в малки касетки и е селектирано още на лозето. Сирате е подложена на струдена мацерация за 6 дни и е концентрирана (отделен е част от сока ), с цел максимална екстракция на цветни и ароматни компоненти. Виното отлежавало 14 месеца в нови френски и американски бъчви и е купажирано с 18% Сира, която не е контакрувала с дъб, а е отлежавала върху утайки в иноксов съд.

Виното не е обработвано и стабилизирано, само грубо филтрирано преди бутилиране.

✔️ Изключително жив цвят с пурпурен оттенък.

✔️  Носът е доминиран от аромат на зрели черни плодове .

✔️  Вкусът е плътен, с добра структура, нежни танини и дълъг ароматен финал.

✔️ Виното има много добър потенциал за стареене в бутилка.

Via Aristotelis Merlot 2016 е другото червено вино, което тази есен ще презентираме.

Интересното при него е, че то е купаж от два сорта Мерло от два различни лозови масива. На всяко вино е приложена технологична схема, в зависимост от тероарната особеност на лозето. Едното Мерло първо е подложено на студена мацерация, в продължение на 5 дни и направлявана АФ за около 9 дни, докато другото Мерло е подложено на директна алкохолна ферментация. Пресовани са бавно в кошова преса, която е предпочитан вариант за производството на качествени червени вина, тъй като при нея в най-голяма степен се гарантира качеството на пресовите вина. Виното е отлежавало 12 месеца в 70% нови и 30% употрябявани френски  бъчви.

Вината не са обработвани и стабилизирани, само грубо филтрирани преди бутилиране.

Виното вече получи своето първо признание от Международен конкурс и беше наградено със Златен медал от Concours Mondial de Bruxelles 2018.

✔️ Много наситен и красив рубинен цвят.

✔️ В аромата се долавя плодовият букет в нежно съчетание с деликатна барикова зрялост с нотки на къпина, синя слива и шоколад.

✔️ Плътно, обемно и хармонично тяло, със сладки меки танини и динамичен баланс между пикантност, свежест и сладост.

✔️ С отличен потенциал за стареене в бутилка.

И идва ред на нашата перла в короната тази година.

Orbelia Estate Reserve Melnik 55 2016. 

Гроздето за виното е от единично лозе в село Левуново, ръчно брано в касетки от по 10 кг. След мачкането гроздовата каша е разделена на две и едната част е винифицирана с дирекна ферментация със захаромицетни дрожди, а другата част от гроздовата каша е преминала през студена мацерация и ферментация с не захаромицетни (диви) дрожди. След малолактичната ферментация в неръждаеми съдове купажирахме виното и го сложихме да отлежава 18 месеца във френски бъчви. Селектирахме най-добрите 3 бъчви и създадохме Orbelia Estate Reserve Melnik 55 2016.

Елегантната визия на бутилката и етикета е дело на нашия приятел Йордан Желев, The Labelmaker.


0
Бутилки

Количествата са лимитрирани – точно 897! Можете да ги вземете и в специалална крафт кутия с 3 бутилки.

Едно бутивко изживяване за всеки истински винен ценител!Facebook


Instagram

0

This site is registered on wpml.org as a development site.